Eén ding heb ik van de HEER verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HEER,
al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEER te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel. Psalm 27:4
Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.

Introductie

VEZ Huis van Gebed en Aanbidding

Elke tweede vrijdag van de maand houden we een 6 uur durend feest van gebed en aanbidding. De avond loopt van 19u00 tot 1u00. In die 6 uur ben je vrij om op elk moment binnen te lopen en weer te gaan.

Gebed en aanbidding

We werken met een model waarin gebed en aanbidding elkaar ondersteunen en versterken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Op het podium speelt een aanbiddingsteam. Ze spelen bekende liederen, maar zingen ook in vrije aanbidding. Er is ook een gebedsleider. Wanneer die bidt, gaat de muziek door om zo het gebed te ondersteunen. De zangers gebruiken de woorden van het gebed vervolgens weer in hun vrije aanbidding.

PrayerRoom-Overview0045jpg

Jij in de zaal

En wat kan jij doen? Het is geen samenkomst met een vast begin of einde, dus op het moment dat je binnenloopt ben je vrij zelf te besluiten wat je gaat doen. Je kunt meezingen, of gewoon gaan zitten met je ogen dicht en genieten van de aanwezigheid van de Heer. Je kunt je Bijbel lezen en nadenken over wat je leest, maar bijvoorbeeld ook actief deelnemen aan een groepsgebed. Het belangrijkst is dat je je op God richt.

PrayerRoom-Overview001

Harp & Bowl

We werken met een model dat we “Harp & Bowl” noemen, naar aanleiding van Openbaring 5:8, waar de heiligen voor God’s troon komen met een harp en een schaal vol met de gebeden van de heiligen. En met die twee samen zingen ze een nieuw lied. een model waarin gebed en aanbidding elkaar afwisselen en versterken.

PrayerRoom-Overview004

Agenda

Alle data, van de 6×1 avonden en van de voorbereidings-bijeenkomsten, zijn hier te vinden.

Wil je meehelpen met bouwen?

Er zijn van allerlei dingen te doen, op zowel muzikaal, geestelijk als praktisch gebied. Laat hier dan een berichtje achter en we nemen contact met je op.

PrayerRoom-Overview003

Check de nieuwste video’s:

Wat betekent het om een zanger te zijn in het Huis van Gebed en Aanbidding?

1. Een voorbeeld van interactie tussen gebed en aanbidding met uitleg

2. Een vergelijkbare video maar dan zonder uitleg en alleen een vraag op de zelfde momenten.
Als je de eerste video goed hebt bekeken moet je de vraagtekens van de tweede kunnen invullen 🙂

3. De derde gaat over ‘Rapid Fire Prayer’ (spervuurgebed) en over bidden in groepjes. Wat is de rol van het aanbiddingsteam?

4. De Set-Wissel: wat doet de aanbiddingsleider en wat doet het aanbiddingsteam; en wanneer?